Bambumla Kışlık Domates Konservesi Hazırlıyoruz

Bambumla Kışlık Domates Konservesi Hazırlıyoruz

Yüzyıllardır insanlar besinleri diledikleri zaman kullanabilmek için, farklı saklama yöntemleri kullanmışlardır. Buzdolabı gibi besin koruyucu makinaların icadından evvel insanlar tuzlama ve kurutma yaparak besinlerini saklamışlar, yaşadıkları dönemin koşullarına ayak uydurmaya çalışmışlardır. Günümüzde ise teknolojinin gelişmesi ile vakumlama, dondurma ve şoklama gibi farklı endüstriyel yöntemlerle market raflarına yerleşen gıdaları alma ve pratik şekilde mevsim dışı besinlere ulaşabilme imkânını yakalayabiliyoruz.

Yaz, güneşinde etkisiyle doğanın tüm marifetlerini cömertçe gösterdiği bir mevsim. Özellikle yemeklerin vazgeçilmezi domates, güneş kendini gösterdiği sürece pazar ve marketlerde bulunabiliyor. Kışın salça yerine domatesin eşsiz tadından faydalanabilmek, üstelik herhangi bir katkı maddesi olmadan tüketebilmek için yazın 2 saatinizi ayırarak hazırlık yapabilmeniz mümkün. Domatesi evde 2 farklı yöntemle saklayabilirsiniz. Yıkayıp rondodan geçirdiğiniz domatesleri buzdolabı poşetlerine 1 er kullanımlık doldurarak dondurucunuza depolayabilirsiniz. Bir başka yöntem ise, cam kavanozlara konservesini yapmaktır. Domatesleri yıkayın ve alt kısımlarına Bambum bıçakla artı işareti yaparak kaynar suya atın, 30 saniye sonra kabuklarının yumuşayacak ve rahatça soyulacaktır. Aynı sırada cam konserve şişelerinizi ve kapaklarını kaynatın ve hazır sıcak bekletin. Kabukları çıkan domatesleri Bambum kesme tahtasında küp küp doğrayın ve geniş bir kazanın içine aktarın. Tuz ve zeytinyağı ekleyin, kaynatın. Domatesin içindeki faydalı likopen maddesi ancak ısıyla birleşince ortaya çıkmaktadır. Kaynar haldeki şişelere, kaynar domatesleri doldurun ve sıcak kapaklarıyla hemen sıkıca kapatın ve ters çevirin. 24 saat sonra düz konuma getirerek, güneş ve ısı görmeyecek bir depolama alanına istifleyin.

bambumla kislik domates konservesi hazirliyoruz 293x300 Bambumla Kışlık Domates Konservesi Hazırlıyoruz

Etiketler: , ,