Bambum’lu Besleyici Kısır

Bambum’lu Besleyici Kısır

Yüzyıllardır Anadolu topraklarında buğdayın türlü türlü cinsini tüketiyoruz. Buğdayın temizlendikten sonra kaynatılan, ardından da kurutulan ve en sonunda değirmende ya da dibekte öğütülen cinsine bulgur diyoruz. Farklı yemek tariflerinde sıkça kullanılan bulgur, teknolojik gelişmelerin etkisiyle, profesyonel tesislerde işlenerek, pişirme, kurutma, cinsine göre sınıflandırma ve paketleme işlemlerinden geçerek sofralarımıza kadar ulaşıyor.Son zamanlarda özellikle baş tacı edilmesinin sebebi ise, oldukça besleyici bir ürün olmasından kaynaklanıyor. Bulgur yüksek oranda posa, lif ve protein içermektedir. Kandaki yağ oranını düşürmeye yardımcı ve aynı zamanda kan şekerini dengeleyici özellikleri vardır. Karbonhidrat değeri oldukça düşükken, mineral açısından da zengin bir besindir. Bu sebeple sağlığına önem veren Bambum kullanıcılarına pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketmelerini tavsiye ediyoruz.

Bambum ürünleriyle hazırlayacağınız son derece basit bir kısır tarifimiz var.

2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı kaynar su

Yarım baş yeşil soğan

1 adet limonun suyu

Yarım bağ maydanoz

2 yemek kaşığı domates salçası

Bir tutam tuz, karabiber, nane, pul biber

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

İnce bulguru büyük boy Bambum kâseye koyun, üzerine kaynar suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Bambum kâsenin ağzı kapalı bir şekilde 20 dakika bekletin. Bu sırada maydanoz ve yeşil soğanınızı Bambum sebze bıçağı yardımıyla ayıklayıp, Bambum kesme tahtası üzerinde incecik kıyın. Şişen ve yumuşayan ince bulgurunuza kıydığınız malzemeyi ekleyin karıştırın, zeytinyağını, salça, tuz, karabiber, nane ve pul biberi de ekledikten sonra hepsini harmanlayın. Dilerseniz baharatların oranlarında ağzı tadınıza uygun değişiklikler yapabilir, ekstradan nar ekşisi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

bambumlu besleyici kisir 3 300x224 Bambum’lu Besleyici Kısır

bambumlu besleyici kisir 224x300 Bambum’lu Besleyici Kısırbambumlu besleyici kisir 2 300x224 Bambum’lu Besleyici Kısır

 

Etiketler: , ,